НОВИНИ


Нов управителен съвет на фонд "13 века България"

3 5703 29.01.2014
Нов управителен съвет на  фонд "13 века България"

Правителството избра нови членове на управителния съвет (УС) на Националния дарителски фонд "13 века България". През следващия четиригодишен мандат членове на УС ще бъдат проф. д-р Андрей Пантев, Антон Митов, Ивайло Гюров, Димитър Томов и Владимир Райчев.


Досегашните членове, чиито мандат изтече, бяха Александър Попов, Георги Лозанов, Иван Рашков, Мария Божкова у Юлияна Николова.

Изпълнителен директор на Фонда остава проф. Греди Асса. Той е уважаван български художник-живописец от еврейски произход, осветен от Комисията по досиетата като сътрудник на Държавна сигурност - факт, който професорът отрича.

Съгласно Закона за НДФ "13 века България" членове на УС на Фонда по право са министрите на културата, на здравеопазването, на образованието и науката, и на труда и социалната политика, като един от тях се избира за председател от Министерския съвет.

Правителството преизбра министъра на културата за председател на Управителния съвет на фонда.

НДФ "13 века България" е създаден с цел да организира и подпомага дарителска дейност, извършвана от български и чуждестранни физически и юридически лица в подкрепа на образованието, науката, културата, възстановяването и опазването на исторически и културни ценности, здравеопазването и други социални сфери.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама