НОВИНИ


Първанов бяга от другарския съд на пленума на БСП

37 5423 29.01.2014
Първанов бяга от другарския съд на пленума на БСП
Булфото

Георги Първанов няма да присъства на решителния пленум в събота, на който ще се обсъжда неговото изключване от БСП. „Едно е да има заседание по работна тема, друго е да получим призовка за революционен трибунал. Не виждам мястото си в подобен сблъсък, не смятам, че той е здравословен и за БСП, заяви бившият президент.



Ако ние се изпокараме помежду си излъчим нови негативни сигнали, това ще помогне ли на партията. Затова нека всеки си копае лехичката и на 25 май ще видим кой е бил прав".

Вчера Изпълнителното бюро обяви, че привържениците на АБВ сами са се поставили извън червената партия и са се самоизключили.

„Намирам за нелепо и смешно да изключиш няколко хиляди членове на БСП като ги обявиш за отпаднали", отвърна Първанов, който водеше столетницата в периода 1996-2001 г. По думите му в партията върви подписка в подкрепа на азбукарите, която вече е събрала няколко хиляди подписа. Той определи проекторешението за изключването им като „мракобесно". Експрезидентът допълни, че понятие „самоизключване" в устава на БСП не съществува. Националният съвет пък нямал правомощия да се занимава с партийното положение на членовете. „Кой иска да вкара в грях пленума? Който не смее да вземе сам решенията или който се плаши да постави въпроса пред основната партийна организация.
НС може да ни порицае и да ни извади от състава си, но не и да ни изключи", смята той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама