НОВИНИ


Задържаха доцент-измамник от Югозападния университет

5 6876 31.01.2014
Задържаха доцент-измамник от Югозападния университет
www.blagoevgrad.eu

Доцент – измамник задържаха полицаите в Благоевград. „Ученият” 59-годишен Сашо Рангелов мамил жертвите си, че работи в Югозападния университет, независимо че бил позорно уволнен преди четири години от висшето учебно заведение.



От юли 2007 г. до февруари 2008 г. Сашо Рангелов успял да заблуди 13 учители в средни училища, които желаели да си повишат квалификацията, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение в благоевградския университет. За семестър софиянецът им искал по 400 лева, пише "Струма".

Една част от парите превел на учебното заведение, а останалите прибрал за себе си. По този начин той ощетил 13-те преподаватели с общо 5 484 лв. Когато разбрали за измамната схема те потърсили съдействие от полицията.

Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Учителите преподават изключително в училища в малки населени места и всъщност

Измамникът Сашо Рангелов се прочу в миналото като председател на партията на Софиянски в Благоевград. Той бе разследван от местната икономическа полиция и за други измами. Има данни, че е работил по схемата с пари за дистанционно обучение и на територията и на област Плевен.

Бившите колеги на Сашо Рангелов също го обвиниха в измами. Няколко преподаватели от Югозападния университет изпаднаха във финансов колапс заради дълговете му. Те изплащаха кредити на уволнения си колега. Всички те са имали неблагоразумието да му станат поръчители.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама