НОВИНИ


Р.Петков:Надявам се да не стана социалист на свободна практика

13 5104 01.02.2014
Р.Петков:Надявам се да не стана социалист на свободна практика

Много се надявам, че ще остана член на БСП. Аз мисля, че няма да ни изключат. Просто ще бъдем извадени от всички ръководни постове и така няма да има кой да задава неудобните въпроси.



Аз не критикувам. Аз казвам само истината. Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ Румен Петков.

Няма да отида на Националния съвет. Предателството е общо. Ние излъгахме за АЕЦ "Белене", за тютюнопушеното, за плоския данък. Въпросът с предателството трябва да бъде разглеждан цялостно. Това, че бяха предадени хората, които ти вярват е тежък политически грях. В такъв случай ставаш и си признаваш грешката. Лошото е, че БСП май въобще не участва в управлението. Примерите са много, обясни Петков. Правителството няма алтернатива.

Нелепите кадрови назначения и решения не са грешка на правителството. Тези решения са на политическите партии, които подкрепят правителството. БСП не желае да си изпълни обещанията. Аз се възхищавам на г-н Йордан Цонев, който заяви, че ДПС ще защитава плоския данък. Значи ДПС могат да имат и да поставят условия, а БСП не може, попита риторично бившият вътрешен министър. Нямам никакво намерение да заемам ръководни постове в БСП. Има много хора, които са разочаровани от управлението на БСП. Те няма да излязат да гласуват ако нямат алтернатива. Това и правим с АБВ. Нашите депутати ще бъдат в групата на социалистите в Европарламента.

Другото, което ме дразни е задкулисието. Ние ръсим обещания от години, без да ги спазваме. В ръководството на БСП има усещането, че могат да лъжат избирателите безкрайно. АБВ е алтернатива на всичко това, категоричен беше Петков. Обществото се нуждае от няколко много важни дебати. Първият е за демографската катастрофа, защото това вече е катастрофа, а не криза. Другият е за пенсионната реформа. Последните години побъркахме хората с този проблем. АБВ иска точно това. Разговори за наболелите проблеми в държавата. Спечелването на изборите не трябва да се превръща в самоцел, обясни Петков.

Обществото се нуждае от няколко много важни дебати. Първият е за демографската катастрофа, защото това вече е катастрофа, а не криза. Другият е за пенсионната реформа. Последните години побъркахме хората с този проблем. АБВ иска точно това. Разговори за наболелите проблеми в държавата. Спечелването на изборите не трябва да се превръща в самоцел, обясни Петков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама