НОВИНИ


Жълт картон за Първанов и Петков на пленума на БСП

10 5779 01.02.2014
Жълт картон за Първанов и Петков на пленума на БСП

Въпреки очакванията БСП не посмя да изключи Георги Първанов и Румен Петков, но сне политическото си доверие от тях. Това реши Националният съвет на партията със 125 гласа „за", трима „против" и двама „въздържали се".С решението пленумът отнема за една година правото на Първанов, Петков и останалите да заемат ръководни постове и да участват в листи.



Пленумът на БСП заклейми Георги Първанов и Румен Петков от АБВ, чието движение замисля да се яви на евроизборите с отделна листа.Жълт картон е показан на още дузина тепни съратници.Това стана ясно от думите на Георги Кадиев пред bTV.

Бях на мнение, че не трябва да се занимаваме с този въпрос- за разделението на БСП и АБВ. Той е като развод на родители. И двете страни имат вина. Най-много страдат децата, детето е БСП, обясни депутатът.

Нямаше най-яростни критики.Декларациите от страната са по-радилкални и дори тази от София.На пленума тонът беше сдържан и си личеше, че хората ги боли, призна Кадиев.

Те трябваше да дойдат и защитават тук, както направи Росица Янакиева. Това е достойната позиция.Сега нещата останаха недоизречени, каза още Кадиев.

Ето ги хората с жълт картон:
Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Георги Първанов, Дилян Енкин, Евгени Желев, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Росица Янакиева, Румен Петков, Светлин Николов, Трифон Митев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама