ПОЛИТИКА


Обръщение послучай 2 февруари до политици и управници

3 6915 02.02.2014
Обръщение послучай 2 февруари до политици и управници

Честит празик на всички, приемащи различието като нещо нормално и допълващо рацнообразието на този свят, съдаден от Бог!


ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ                                

ДА МИНИСТЪ-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПОСОЛСТВАТА НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС

ДО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

 

 

СТАНОВИЩЕ

НА ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“

ОТНОСНО: Зачестилата хомофобска вълна през последните няколко месеца.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ,

УВАЖАЕМИ ПОДКРЕПЯЩИ ДЕМОКРАЦИЯТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

През последните месеци определени политически кръгове губещи обществени позиции и политическа подкрепа от българския народ яхнаха метлата на хомофобията с цел да прикрият своите немощ и недъзи, както в политическо, така и в морално отношение. Псевдонационалистическата вълна се надигна за да замаскира създалите се конфузни ситуации с политическите провали на идейната им същност, с неправомерно харчене на народна пара, както и с изгубената доверие  от страна на техните избиратели. Но, този процес е провокиран още и от новите изисквания на Европейския съюз спрямо своите членове, да се демократизират и да премахнат различията в етническо, религиозно и полово отношение, т.е. всички хора от тези страни да имат равни права, да бъде премахнати дискриминиращите фактори съгласно подписаните международни спогодби. За съжаление в отговор на това в Република България се засилиха атаките срещу  хората от различна раса, вероизповедание и полова ориентация, разрасна се хомофобията. Това се дължи не само на политическата некадърност на псевдонационалистически партии да закрепят своя имидж в общественото и политическо пространство, но и на факта, че има празнота в някои от законите относно борбата с хомофобията.

В този християнски празничен ден, какъвто е „Сретение Господне“ ние от ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“ се обръщаме към всички българи да се противопоставят на хомофобията възраждаща се в родината ни, защото хората с различна сексуална ориентация  са част от този народ, а  също така са деца и на нашия Отец. За сведение на неинформираните, тази част от хората е ¼ от населението на страната ни. Това не трябва да плаши никого, а напротив, да приема като нещо нормално и  допустимо. Нима пръстите на двете ни ръце са еднакви? Но всички те заедно вършат добре своята работа. Трябва ли да дискриминираме псевдонационалистите за това, че не вършат нищо в полза на родината, че не се стремят да подобрят живота на своите сънародници чрез намаляване на безработицата и увеличаване на доходите им. Ние от ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“ насочваме вниманието на обществеността да не вярват на такива политици и техните поддръжници, защото те не работят за добруването и единението на народа ни, за благоденствието му, а напротив за неговото разделение.

Във връзка с разпростиращата се хомофобия ние считаме, че са извършени нарушения на върховния закон, Конституцията, както и на международни закони ратифицирани от Република България. Призоваваме Главният прокурор да се самосезира и подведе под наказателна отговорност хората искащи противопоставяне на обществото ни, дискриминация и ограничаване на правата на хората с различна полова ориентация.

 

02.02.2014 г.                     За ГЛБТ „ИДЕЯ-БГ“ Христо Петров –   

                                                          Председател на  Управителния съвет       

 

Фрог нюз: Това е само едно мнение. Всеки човек е свободен да бъде такъв, какъвто иска, без със своите действия да нарушава правата на останалие хора. Винаги сме давали думата за различни гледни точки, ще продължим да го правим.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама