НОВИНИ


Проф. Валери Димитров брани Авиоотряд 28 като Матросов

12 6662 07.02.2014
Проф. Валери Димитров брани Авиоотряд 28 като Матросов
Председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров

53 са полетите, извършени по заявки на физически лица. Авиоотряд 28 е специализирано звено и не би следвало да извършва полети като търговски превозвач. Тук наистина става въпрос за една лоша нормативна практика.



Това заяви председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров пред бТВ. Заявителите и ползвателите са плащали полетите на властта с пари на данъкоплатците. Въпреки това държавата не е ощетена, заяви Димитров.

По думите му не било нормално министри да ходят на лов с хеликоптери. "Разходите са платени, но това трябва да се прекрати. Тази практика трябва да се преустанови и да се промени нормативната уредба", смята председателят на Сметната палата. Въпреки другарската забележка, професорът, който е шеф на Сметната палата още от времето на Симеон Сакскобургготски, заяви, че докладът няма да отиде в прокуратурата, защото не са открити данни за престъпления. От което излиза че може да се лети кой както иска, но няма да има санкции. Пито - платено.

Според зам.-председателя на Сметната палата Цветан Цветков 247 000 лева са изплатените бонуси от Бойко Борисов на 42 души. Проф. Димитров каза, че в момента администрацията работи много по-добре. "Преди 4 години установихме много лоши практики, имаше лоши обществени поръчки, но това е прекратено по заслуги на Росен Желязков".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама