НОВИНИ


Първанов се съгласи с Борисов: Парите на общините се разпределят несправедливо

40 5605 07.02.2014
Първанов се съгласи с Борисов: Парите на общините се разпределят несправедливо
Георги Първанов Булфото

Георги Първанов подкрепи мнението на колегите си от ГЕРБ за несправедливо разпределение на парите на общините. Няма как да обясниш защо наказваш населението на тези градове – заради АБВ, СДС или пък ГЕРБ. Това не е управление.



Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция, предаде Фокус. От седмици наред се говори за това, кой разделя, кой цепи една общност. Вижте, как е разцепена нашата родина по сфери на предпочитания, каза Първанов.

Ще коригирам г-жа Янакиева, не правителството. Наистина става дума за грубо намесване, за разпределение, което е ревизирано в партийните централи. Това показва, че няма държавност. За това е нашата борба.

Държавата да влезе в своята роля – от разпределението на парите, до опазване на сигурността. Ако мутрите днес са се размърдали, ако безчинстват от село на село, от къща на къща, то е защото усещат липсата на държавност, и това е голям грях на управляващите. Политиката разделяй, за да владееш, е най-лошото, което може да има в условия на криза. Затова така не може да продължава, закани се Първанов.

Все още сме в процес на формиране на коалиция, но със сигурност ще влезем в диалог с кметовете. Аз се връщам към предишните мандати в работата на националното сдружение – различията падаха и сдружението работеше в интерес на общините.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама