ПОЛИТИКА


Жени Живкова: 23 г. се разграбва и още има какво да се краде

51 10714 08.02.2014
Жени Живкова: 23 г. се разграбва и още има какво да се краде
Жени Живкова

Протекция към нас не е имало след промените. Карах бял Мерцедес преди промените, но не защото го исках; не парадирах, държах се като обикновен човек. Конфликтът в БСП не би бил приятен на Т. Живков. Той ми остави една къща и един апартамент, разкри внучката му.



Била съм почти на всички конгреси на БСП, докато бях народен представител, а преди 10 ноември не съм ходила, каза по БТВ внучката на Тодор Живков Жени. Тя каза, че на дядо й настоящият конфликт в БСП едва ли би му бил приятен. Този конфликт не е добър за членовете на БСП, а и за симпатизантите й. Но каза, че това са вътрешнопартийни конфликти, а тя не е член на БСП.

Живкова се оттеглила от политиката, защото решила да насочи усилията си върху модата. Последните години от мандата й като депутат били напрегнати и не искала да се разкъсва между двете си занимания.

Живкова не пожела да коментира дали БСП е притисната в ъгъла от ДПС, защото не знаела как стоят нещата. 

Към нас след промените протекция не е имало, обратното, каза Живкова, но каза, че не иска да се поставя в кръга на репресираните. Смятам, че съм успяла да се поставя сама в кръга на обществото като бизнесдама и политик, добави тя, но продължи, че не иска да си спомня за времето на 90-те. Дядо ми никога не си е показвал скъсаните чорапи, това са интерпретации на други хора, обясни тя.

В материален смисъл той ми остави една къща и един апартамент, поясни Живкова и каза, че в началото на 90-те усилено се говорело, че той е милионер, но нищо не се доказало, а спекулациите продължавали и до днес. Карах преди 89-та година бял мерцедес, призна тя и обясни, че не искала точно него, но й бил избран, защото немските коли били с най-добро качество.

Не е дадена точна оценка на времето на развитото социалистическо общество и на дядо ми, и въобще на целия период, смята Живкова и посочи, че вече имало добри изследвания, но те не се четяли. Според нея през последните 23 години държавата все повече се разграбвала, но все още имало какво да се краде.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама