БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Тревожно! Ситуацията на българо-турската граница много сериозна

25 9125 09.02.2014
Тревожно! Ситуацията на българо-турската граница много сериозна

Турските автомобили, излизат в момента само през границата с Гърция; там опашката е 40 км и чакат по 5 - 6 дни. Турската страна не желае да разговаря.



Ситуацията на българо-турската граница е много сериозна, каза за "Фокус" Георги Петърнейчев, председател на Управителния съвет на АЕБТРИ, който се намира на ГКПП Капитан Андреево. "Моето посещение на границата е продиктувано от това, че утре, в 09.00 часа, събирам извънредно заседание на УС на АЕБТРИ, на който да разгледаме ситуацията между българските и турските превозвачи. Искам да се уверя какво точно е състоянието, какви автомобили чакат, какви преминават. Разговаряме с шофьорите - да ми дадат повече информация, за да може утре, на заседанието на УС, обективно да ги запозная и да вземем най-правилното решение как ще процедираме оттук-нататък: ще подкрепим ли протеста, или ще търсим други, компромисни решения", каза Георги Петърнейчев. 

На заседанието на УС на АЕБТРИ е поканен да присъства Димитър Ганев, директор на "Автомобилна администрация", който да представи мерките, които е взела "Автомобилна администрация". "Искаме да синхронизираме нашите по-нататъшни действия по отношение на турската страна", каза Георги Петърнейчев.

"В момента сме на страната граница. Турските автомобили, излизат в момента само през границата с Гърция; там опашката е 40 км и чакат по 5 - 6 дни. Отделно, над 500 - 600 автомобила са се записали и чакат за разрешителни и чакат от другата страна на границата. Възпрепятства се движението и на други автомобили. Въобще, положението е много сериозно. Недоумявам, защо турската страна не желае да разговарят", каза Георги Петърнейчев. В петък им изпратихме писмо, по указания на Международната асоциация на превозвачите в Женева и нейния генерален секретар. Той изпрати писмо за бърза среща и намиране на решение между двете страни по този въпрос. Ако нещо остане нерешено, на 27-ми февруари той ни вика в Женева, за да се изясни - каза Георги Петърнейчев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама