НОВИНИ


АБВ цакат Станишев за предложения от него референдум

29 4971 09.02.2014
АБВ цакат Станишев за предложения от него референдум

Референдум по данъчната политика е юридически неиздържана идея, която ще провокира опасен прецедент, се казва в позиция на АБВ за идеята на лидера на БСП Сергей Станишев да се направи референдум по вида на данъчната система.



По въпроса с преразглеждането на условията за прилагане на плоския данък БСП пое ясен и безусловен предизборен ангажимент. Предвид факта, че социалистическата партия е мандатоносител и основен фактор в управлението на страната в момента, смятаме, че нейното ръководство не следва да бяга от поетата отговорност, още повече че преразглеждането на данъчната политика на страната е функция на парламента, смятат от АБВ.

Пред конгреса на БСП вчера Станишев предложи допитване по въпроси на данъчната политика и напомни, че БСП и ДПС имат различие за замяната на плоския данък с прогресивно облагане. 

За да бъде наистина запазена и развита идея за референдумите, е необходимо Народното събрание да преразгледа законовите условия за прилагане на националното допитване, тъй като понастоящем те ограничават сериозно възможностите за неговата практическа реализация, смятат от АБВ.

Политическите сили и институции, които предлагат общонародно допитване, трябва да носят ясната политическа отговорност за изпълнението на волята на народа, за да не се допуска отново ситуацията, в която след проведения референдум за АЕЦ "Белене" основните му инициатори продължават да не предприемат необходимите действия, за които мнозинството от гласувалите на този референдум дадоха своя глас, пишат АБВ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама