НОВИНИ


Цачева и Манолова първо пушат заедно, после си мерят коя колко говори

10 7657 09.02.2014
Цачева и Манолова първо пушат заедно, после си мерят коя колко говори
Цачева и Манолова

Бившата парламентарна шефка Цецка Цачева и настоящата зам. шефка на НС Мая Манолова пушели заедно пред студиото на "Всяка неделя", докато чакали да дойде време за участието им на "Горещия стол" в предаването.



Това разкри предишният участник при Кеворкян Тодор Славков, внук на Тодор Живков. Е, това не биваше да го казваш, каза Кеворкян. А на въпрос какво да се очаква от тяхното участие в предаването, Славков предложи на водещия Кеворкян да ги остави да говорят двете, а той да си излезе, защото нямало да му дадат думата.

Това се случи преди участието им в предаването. По време на него те влязоха в спор за Изборния кодекс. Манолова каза, че новият закон имал за цел да изправи кривите кюнци на изборния процес и хората можели да гласуват спокойно и нормално. Няма как да си го приемам сами, ще търсим съгласие между ПГрупи. Не сме се омотали, защото има ясни цели - честни избори, активизиране на гражданското участие, равнопоставеност на политическите субекти, изреди Манолова.

Когато г-жа Манолова говори за целите, те звучат красиво и общоприето, но по резултата ще се види как ще се постигнат те, заяви Цачева и каза, че няма да се стигне до добри резултати с този Кодекс. ДПС има предложения с алинеи, които връщат принципи, решени в предишния мандат - за уседналостта, правото на гласуване и т.н., с които ГЕРБ няма да се съгласи, посочи тя. Хората искаха промяна на изборните правила със засилен мажоритарен момент, напомни Цачева и каза, че това няма да се случи.

А после Цачева предложи да има възможност хората да подават "вот срещу всичко". Манолова пък разкритикува идеята за бонуси, кой щял да иде да гласува срещу 20 лв. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама