НОВИНИ


Мартин Димитров призова за подкрепа на референдума

16 5271 10.02.2014
Мартин Димитров призова за подкрепа на референдума
Мартин Димитров Булфото

Последните месеци показаха будно гражданско общество. Редно е гражданите да кажат каква избирателна система искат. Подкрепете подписката за референдум и промяна на изборното законодателство.



За това призовава Мартин Димитров в социалната мрежа Фейсбук. Бившият СДС лидер и настоящ член на Реформаторския блок пише още: "За мен предложението за електронно гласуване е безспорно. Ще позволи на хиляди българи в чужбина, а и на пътуващи хора в България да гласуват.

Разумният мажоритарен елемент е преференция с нисък праг. Хората да могат тотално да пренареждат партийните листи и да избират своите кандидати. Това е по-добър вариант от варианта, при който всяка партия издига един кандидат и го нарича мажоритарен. При преференцията с нисък праг ще има много повече кандидати и конкуренция.

Имам вътрешни колебания относно задължителното гласуване. Въпреки това нека хората да кажат какво мислят по въпроса. Един такъв референдум допълнително ще събуди гражданското общество, което ще повярва, че може да промени България."
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама