НОВИНИ


Борисов: Цветанов да си беше извадил поука от това, което направи със съдийската гилдия

51 6605 11.02.2014
Борисов: Цветанов да си беше извадил поука от това, което направи със съдийската гилдия
Бойко Борисов

Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в НС.



Не е нова практика главен прокурор да отиде в МВР. Навремето, главният прокурор Филчев е идвал в кабинета ми като главен секретар, за да планираме операции. И при Петканов, и при Румен Петков, и при Цветанов после, много пъти прокурори са били в МВР. 


Това не е нищо, което е осъждано или осъждащо, напротив, винаги съм бил на принципа - да се отиде на място, да се участва пряко в операциите на МВР, от страна на прокуратурата, защото те са господар на производството. След това те отиват в съда, за да защитават това, което МВР или ДАНС са направили. Много съм разочарован от това, което се води между депутати в публичното пространство, намесват се имена на магистрати, ако някой има информация, ако някой може да потвърди това, което счита, че е истина, има надлежен ред в прокуратурата и да си провери, дори да се каже директно, конкретно да се вкара в анкетна комисия в парламента и да видим дали е така или не, добави Борисов.
 

Понастоящем той водел над 15 дела за лъжи, клевети и неистини.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама