НОВИНИ


Бунт в кв. "Христо Ботев" заради убито циганче

14 10119 11.02.2014
Бунт в кв. "Христо Ботев" заради убито циганче

Около 200 роми са спрели движението по източната тангента в столичния квартал "Христо Ботев".Ромите протестират срещу освобождаването под парична гаранция на охранителя Петко Еленков, който застреля преди година 16-годишния Велин Стоянов-Жабата.



Ромите негодуват среще решението на състав на Софийски градски съд. Някои от тях са заявили, че са звънили в Нова телевизия и очакват репортерски екип, за да излеели възмущението си. На място са пристигнали полицейски патрули, съобщава БЛИЦ.

Петко Еленков излезе на свобода бурно аплодиран от десетки негови колеги. На 2 март м.г. Еленков с пушка-помпа гръмна 16-годишния Велин Стоянов от ромски произход, докато той с приятели се опитвал да открадне желязо от хладилно депо на гара Подуяне. При стрелбата бе ранен и Камен Янков, друго момче от крадливата група.

Срещу Еленков има повдигнати още две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за притежаване на боеприпаси. Най-тежкото обвинение от трите е това за убийството, като законът предвижда наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживот без право на замяна.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама