НОВИНИ


Николай Бареков избраха брестничани за "Цар на лозята" след Иван Славков

17 5033 14.02.2014
Николай Бареков избраха брестничани за "Цар на лозята" след Иван Славков

Пловдивското село Брестник избра Николай Бареков да наследи подрязването на лозите след Иван Славков. Години наред Батето е извършвал ритуала на празника Трифон Зарезан и е носил добра реколта на местните лозари. След смъртта му местните избраха от сега нататък това да прави Бареков.



 Той, заедно с майстора винар Николов Жилов, подрязаха лозите в Брестник. Жилов за трета поредна година печели първото място на регионалния празник на младото виното в Асеновград.

Бареков бе в Брестник на Трифон Зарезан днес, заедно с Росен Петров. Кметът Георги Козов го посрещна в центъра на селото, известно в цялата страна с чудесното си брестнишко червено вино, и с Конушенския оркестър. Двамата гости поведоха последователно и празничното хоро. "Избрах да съм тук сред вас на празника, въпреки че имах още две покани, защото това е моят роден край. Конушенската група бяха сред първите хора, които ме подкрепиха, когато бях отчаян и на кръстопът след Костинбродската афера. Казаха ми: "Вдигни се! Страната има нужда от хора като теб“ и аз го направих. Оказа се, че този ход е правилен за мен, като виждам тази огромна подкрепа на хората, където и да отида", поздрави местните Бареков. Дойдох да почерпя мъдрост от вас. Когато казах, че искам да управлявам, ми отвърнаха"Много искаш!". Ако съм при обикновените хора и слушам техния глас обаче, това ще се случи. Народът заслужава управление със социална политика, обърната към майките, пенсионерите и работещите, допълни лидерът на "България без цензура".

"И аз живея в село, подобно на вашето – Филиповци", заяви Росен Петров. Той обясни, че отишъл в партията на Бареков, след като чул на неговия конгрес идеята за национално обединение. "Нека не се делим вече. Ние сме едно семейство, една кръв и едни гени", призова новото попълнение на "България без цензура" и отсипа от бъклицата вино за всички загинали във войните герои от селото.

Започваме преговори и с "Гергьовден", обяви Бареков в Брестник. Вчера той изпратил писмо до движението с официална покана за разговори за коалиция. Вече са водени предварителни разговори. Лидерът на ББЦ ще търси и подкрепата на земеделците – както от ЗНС, така и от отцепилите се от Анастасия Мозер и Петя Ставрева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама