НОВИНИ


Орешарски назначава комисия за публичния инвестиционен фонд

6 4865 14.02.2014
Орешарски назначава комисия за публичния инвестиционен фонд
Премиерът Пламен Орешарски Булфото

Новосъздадена комисия от няколко министъра ще следи разпределянето на средствата от публичния инвестиционен фонд.



Това каза на срещата с представители на граждански организации премиер-министърът Пламен Орешарски. Решихме 500-те милиона от публичния инвестиционен фонд да се разпределят при едно по-широко обсъждане. Крайното разпределение е излязло миналата седмица. Ще се изразходват като средствата от публичните инвестиционни фондове, обясни той.
 
По думите му, контролните механизми при изразходване на публичните средства са в тази група с допълнителни мерки по отношение на отчетност. По бюджетните правила, отчетите на бюджета ще са следващата година. От 90-те години съм забелязал, че отчетите не предизвикват публичен интерес, подчерта Орешарски.

Той обясни, че една от политическите сили е намерила асиметричност при разпределяне на средства, "от 500 милиона – около 350 бяха разпределени по общини, а останалите за републиканските пътища". От тези 350, които по-пряко засягат общините, сме се постарали, максимално равномерно да ги разпределим.

Във Варна има три проекта – за реконструкция на спортна зала, изграждане на съдебна сграда, стартиране напролет за пристанище Варна, каза още Пламен Орешарски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама