НОВИНИ


Адвокатът на Мюфтийството: Оттегляме предложенията си за поправка на закона

20 8664 16.02.2014
Адвокатът на Мюфтийството: Оттегляме предложенията си за поправка на закона
Красимир Руев

Адвокатът на Главното мюфтийство Красимир Руев, Светозар Филипов от „Сдружение обединени вероизповедания”, драматургът Христо Бойчев и Велизар Цолакидис от фен клуб „Ботев” бистриха скандала с турските имоти в „На светло”.


 

За да се намали създалото се напрежение, Руев подчерта, че Главното мюфтийство си иска единствено имотите, които са взети след 9 септември. Тези претенции са законни, нямаше да са такива, ако става дума за имоти преди тази дата, твърди адвокатът.  Именно защото щенията са законни, са възстановени земеделски имоти преди 15-20 години, допълни той. 

 

Делата, които е завел Руев, е бомбата, която е заложена от 39-ия парламент. Ако се приеме поправката на Миков и Шопов, всички имоти ще трябва да бъдат върнати на мюфтийството, посочи Светозар Филипов. 

 

Превратно споменавате моето име, включи се по телефона Шопов, за да обясни защо е положил подписа си под предложението за промяна в закона за вероизповеданията. „Бях подведен. Това бе законопроект за българската православна църква, за трудовите права на православната църква... След като разбрах каква е истината, си оттеглих подписа. Никой не ни каза за този пъклен замисъл”, обоснова се Шопов.

 

Руев потвърди думите на атакиста: Този законопроект е замислен и внесен във връзката с проблемите на българската православна църква, но няма как да не бъде изпратен на другите вероизповедания. Тогава Шопов съзря опасност от сътрудничество с другите вероизповедания и си оттегли подписа.  

 

Защо не съдят Хафъзов, защо не му смъкнат имунитета. Искат да ни вземат последното нещо, което имаме – земята. Защо толкова години не си искаха имотите, а точно сега? Умишлено е това! , заяви пък Велизар Цолакидис.

 

Мюсюлманското вероизповедание не е  ДПС и ДПС не е Мюсюлманското вероизповедание , така отговори на нападките Руев.

 

Тази земя е била българска, никой няма право да иска български земи. По същия начин ще дойдат от Италия да си искат римския стадион в Пловдив?, продължи да атакува Цолакидис.

 

Христо Бойчев пък държеше сметка защо мюфтийството е завело 27 дела.

 

За да се потушат страстите, юристът отстъпи. Той заяви: Ще оттеглим всички предложения за изменение и допълнения към закона за вероизповедания. Руев обаче изтъкна, че компромисът който прави, е заради незрялостта на българското общество.

 

Да, не зрял съм, все още съм зелено човече от Марс, което чака да узрее, за да падне, възмути се Светозар Филипов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама