НОВИНИ


АБВ иска увеличаване на правата на президента

17 5359 16.02.2014
АБВ иска увеличаване на правата на президента
Булфото

Ако АБВ спечели достатъчно подкрепа на евровота, ще започне дебат за разширяване правомощията на президента и дори за промяна на типа държавно устройство. Това обявиха от формацията на Георги Първанов.


 

„Ако получим убедителна подкрепа, буквално в следващите дни сме готови да инициираме една такава дискусия, да обосновем своята визия с правомощията с характера на отношенията между отделните власти в една нова конституция. Мисля, че Френската република е един добър модел. Но това не означава, че някой ще копира директно този модел. Трябва да има власт с открита публична отговорност”, заяви Георги Първанов.

 

АБВ се възприема като алтернатива както на управляващите БСП и ДПС, така и на парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ. Затова и движението ще търси подкрепа на извънпарламентарни формации за евровота.

 

Президентът коментира и размяната на взаимни обвинения между Делян Пеевски и Цветан Цветанов. „Двамата са се срещали, за да договарят как да се слага чадър над бандитите, договаряни са и политически поръчки за това как да бъдат охулвани политически опоненти“, изтъкна Първанов. Със смяната на властта механизмите са останали същите с тази разлика, че сега ключови политици ходят в кабинета на Пеевски”, каза още Георги Първанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама