НОВИНИ


Н. Алгафари: Голяма простотия сътворих с АБВ, Първанов ме предаде

26 6763 17.02.2014
Н. Алгафари: Голяма простотия сътворих с АБВ, Първанов ме предаде
Нидал Алгафари

Единствената кауза, която срещнах в АБВ, беше Георги Първанов. Имаше възможност единствено да се работи с цел той да излезе отново на политическата сцената.



Това каза политическият експерт Нидал Алгафари в „Лице в лице” по бТВ. Събираме се, идва Първанов, казва 1,2,3, някой, ако има друга гледна точка – казва си я, Първанов казва – добре, и това е. Няма дискусии, няма нищо. АБВ имаше много голям шанс, стига да не се беше вкарало в тази радикална рамка, само срещу БСП, каза Алгафари.

АБВ няма никаква идеология и това е възможно, когато заложиш на разпознаваеми лица и в движение да се създаде някаква. Основно нещо, за което се говори в АБВ е АЕЦ „Белене”. Не може това да е основна кауза, смята Алгафари и каза, че той не би гласувал в подкрепа на проекта.

Смятам, че до някаква степен познавам народопсихологията на българина. Много малко хора говорят за „Белене”. Темите, които ги интересуват са безработицата, защо младите напускат страната, здравеопазване, и др.

Вярвах, че АБВ можеше да докара гласове в ПЕС. Много трудно е да се отцепят гласове от БСП. Те щяха да дойдат от неолиберали и др. Аз още не съм напуснал БСП, няма да се върна там обаче. Чакам предложения от хора, които желаят да работят с мен.

Голяма простотия сътворих с отиването ми в АБВ. Три пъти бях предаван от Първанов, просто не вярвах, че ще се случи и четвърти път. Изобщо достоен съм за „Златен скункс”, призна си Нидал Алгафари.

Относно съревнованието ГЕРБ и БСП на евроизборите, Алгафари счита, че ГЕРБ имат по-голям шанс от БСП, най-малкото, защото са в опозиция.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама