НОВИНИ


Ангел Найденов: Имаме 55 цели до 2028 г.

18 5164 18.02.2014
Ангел Найденов: Имаме 55 цели до 2028 г.
Ангел Найденов, министър на отбраната Булфото

Ако не купим нов тип боен самолет трябва да намерим средства за ремонт на изтребителите. Второ трябва да се подмени авиониката - радио и навигационни системи на тези самолети. Така ще се освободи радиочестотен спектър, който да се ползва от радио, телевизия, мобилни оператори, а също и за транспорт.



Парите трябва да са целеви от Държавния бюджет или от операторите ползващи радиочестотен спектър. Необходими са ни годишно от около 120 млн. лв.

Това обяви военният министър Ангел Найденов в "Денят започва" по БНТ. Имаме 55 цели, разположени в годините до 2028 г. Те зависят от преценката на ръководството на военните сили и политическото ръководство на Министерство на отбраната. В рамките на 2014 г. трябва да изберем варианта какво ще правим, обясни Найденов.

Военният министър обясни чистката, за която бе обвинен, че е политическа във военните вестник и телевизия, с безотговорност на ръководителите. Имало 4 наводнения в студиото на Военния канал. В резултат на това дейността на Военния телевизионен канал била сведена само да правене на новини, аргументира се той. Нямало дискусионни студиа, публицистика и т. н. Найденов недоумява как от хилядния тираж на вестника има само 40 абонамента. Така и не му станало ясно, къде отива другата част от тиража на изданието.

Забавянето в изграждането на съоръжението на границата, което да спира нелегалните чужденци, Найденов обясни с административни процедури.

"Ако имаше обществена поръчка още щяхме да се договаряме с фирми. Загубихме месец по процедури по Закона за устройство на териториите", каза той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама