НОВИНИ


Обсъждане на НК с гражданите през март

3 4890 20.02.2014
Обсъждане на НК с гражданите през март

Проектът за нов Наказателен кодекс ще бъде обсъден с представители на гражданските организации и движения на 18 март 2014 г. (вторник). Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси съвместно с Министерството на правосъдието.


 

Който иска да се включи в обсъждането, трябва да подаде заявка за участие (в свободен текст) в срок до 10 март 2014 г. (вкл.) на e-mail: kpv1@parliament.bg. В заявката трябва да се посочи и темата, по която иска да вземе отношение в рамките на дискусията.

 

За участие ще бъдат поканени представители на гражданските организации и движения, които са заявили желание за това на посочения имейл – адрес. До Комисията по правни въпроси могат да се изпращат и писмени становища по проекта.

 

На 31 януари 2014 г. в Народното събрание беше внесен проект за нов Наказателен кодекс, който е публикуван на интернет страницата на НС от 3 февруари 2014 г. - https://parliament.bg/bg/bills/ID/14759/.

 

Осигуряването в максимално възможна степен на ефективност на дискусиите предполага провеждането им в два формата:

- обсъждане с участие на граждански организации и движения  

- обсъждане в рамките на професионалната юридическа общност

 

Целта е идеите, появили се по време на първата дискусия, да бъдат след това обсъдени в обобщен вид за юридическата им реализация в проекта с представителите на професионалната юридическа общност. Спецификата на материята изисква между двете обсъждания да има достатъчно време за обобщаване на мненията, изразени по време на първата дискусия.

 

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама