НОВИНИ


Kметът на Бургас: Не съм човек на Цветанов

25 8123 23.02.2014
Kметът на Бургас: Не съм човек на Цветанов
Kметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов bTV

Бях изненадан от номинацията за зам.-председател на ГЕРБ. Имаше неразбиране за номинацията, но аз се радвам за възможността да помагам на хората.



Това каза в интервю за бТВ кметът на Бургас Димитър Николов, който ще отговаря за връзката с общините и комуникациите в партията. Той беше категоричен, че не е човек на Цветан Цветанов, а е избран заради работата си като кмет на Бургас.

В отговор на въпрос дали още депутати ще напуснат партията, кметът на Бургас заяви: "ГЕРБ е голяма партия. Ако някой търси ново поле за изява - успех".

Запитан дали ще загърби отговорностите си като кмет на Бургас заради новото си назначение, Николов отговори: „Кметското място си има достатъчно тежест и отговорности и аз съм поел ангажимент към своите съграждани. Като зам.-председател на ГЕРБ, отговарящ за регионалната политика, ще търся отговори на нерешени въпроси, да видим как се разпределят европарите от субсидии по конкретни проекти за местната власт. Местната власт не е васална на държавата, тя е самостоятелна и си има своите приоритети“, подчерта Николов.

Той бе категоричен, че за местната власт е изключително важно да няма нулева година при реализирането на еврофондовете. "Затова нашата идея е всички партии да подкрепят нашата идея за създаването на фонд от евросредства, който може да послужи за база при реализирането на едни следващи проекти", заяви Димитър Николов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама