НОВИНИ


Румен Петков се вбеси; прекратили му делото срещу "Галерия"

11 6716 26.02.2014
Румен Петков се вбеси; прекратили му делото срещу "Галерия"
Румен Петков

Румен Петков се закани да даде постановлението на съдията от Софийския районен съд Мирослав Георгиев, докладчик по делото на Петков срещу вестник „Галерия” до ВСС. Защо в СРС има двойни стандарти, попита Румен Петков.



Петков съди „Галерия” заради публикацията, че има записи, които показват тайни срещи с Бойко Борисов и Георги Първанов, където се е обсъждало финансирането и създаването на АБВ.

„Разпореждането на Софийски районен съд по тъжбата, внесена за клевета, тиражирана във вестник „Галерия”, ще го изпратим във ВСС, за да се знае - какъв потенциал има в съдебната система.

„За българския съдия - да се тиражират лъжи, не е проблем. Ако за ВСС политическият преврат е нещо нормално и не се вземат мерки, ще го изпратим до посолствата на страните-членки на Европейския съюз (ЕС) и Европейската комисия (ЕК). Ще обжалваме разпореждането на недоразумението Мирослав Георгиев – съдията”, заяви още Румен Петков, предаде Фокус.

В мотивите на съда се казва, че „деянието не се намира за съставомерено от обективна страна, при така описаните в тъжбата факти, съдията-докладчик не намира за нужно да обсъжда дали са налице признаците от субективната страна на деянието и квалифициращите такива.

Предвид обсъдените по-горе доводи, съдията-докладчик намира, че наказателното производство следва да бъде прекратено. Така мотивиран и на основание чл. 250, ал. 1.2 от НКП е разпоредено прекратяване наказателното производство.

Изказването на Сергей Станишев – АБВ да бъде наричан „властолюбив проект”, за мен това е цинизъм и мисля да подмина това изказване. АБВ няма да търси свое представителство в парламента, каза още Петков.

„Ние не сме участвали в тези парламентарни избори, но не крием, че не са малко народните представители от Коалиция за България, които в частни разговори декларират симпатии и разбирателство. Това не е повод обаче, АБВ да търси свое представителство.

Убеден съм, че изкуственото формиране на политическо пространство в Народното събрание е лош знак. То е лош знак за избирателите, но и много лош показател за политическата култура в страната.

Не може по-малко от година, от формирането на парламента и вътре да има народни представители, които се аташират, които се пришиват и, които се припознават към политически сили, несъществували по време на политическата кампания. Това не е нормално”, допълни още Румен Петков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама