НОВИНИ


Родители поискаха главата на министър Андреева

11 6167 27.02.2014
Родители поискаха главата на министър Андреева

Родители на две болни деца поискаха оставката на директора на Център "Фонд за лечение на деца" Станкова и здравната министърка Таня Андреева. Боряна Стоименова, майка на четиригодишния Кирил и Емил Маринов, баща на десетгодишната Еми изказаха недоволството си от забавяне на решенията за лечение на децата им от фонда.



В случая с Кирил, след неколкомесечно чакане на отговор от фонда, е било решено детето да бъде лекувано в България, тъй като в страната ни има болница, която лекува заболяването му, каза Стоименова.Тя изрази недоумението си защо досега детето не е било насочено към това лечебно заведение. Детето страда от тежка форма на епилепсия.

Еми, която досега в продължение на две години е била подпомагана от фонда, също чака решение от ноември миналата година, каза баща ѝ Емил Маринов. Той уточни, че детето не кандидатства за първоначално одобрение, а за продължаване на лечението си в Германия. Набавени са всички необходими становища от експерти, които са били поискани от фонда, допълни той и уточни, че се чака отговор вече пети месец.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама