НОВИНИ


Лошо! Българите сами си правели гнезда на бедността

20 5013 05.03.2014
Лошо! Българите сами си правели гнезда на бедността
Иван Нейков

Българите сами си създават гнезда на бедността, съобщи по БТВ икономистът Иван Нейков. Най-голямото такова гнездо било това на самотните възрастни жени, следвали ги младите хора без квалификация. Те ще генерират бедност в своите семейства, смята той.



Според икономиста Красен Станчев причината българинът да е беден се кореняла в управлението на страната в периода 1989-1997 г., когато доходът на човек от населението спаднал със 70%. Само Босна и Херцеговина, където имаше война, били по-зле. От 1998 г. до днес възстановяваме онова, което е било разрушено, смята той. Освен това българите имат навика да повтарят онова, което им казват политиците, че обедняваме, а това де факто не е така.

 

Тенденция у нас е богатството да е три вида: пари, имот, жилище, каза Нейков. Има много хора, които гладуват в големия апартамент, в центъра. Това жилище не е източник на доход, а на разход, допълни Нейков, но каза, че хората не се съгласявали да напуснат такова жилище, да го продадат и да се преместят в по-малко, имайки средства за живот. Друга тенденция пък бил фактът, че сивата икономика се превръща в стандарт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама