СВЯТ


Сблъсъци в Донецк-сълзлив газ срещу мирна демонстрация

11 6723 06.03.2014
Сблъсъци в Донецк-сълзлив газ срещу мирна демонстрация

Сблъсъци избухната тази нощ в украинския град Донеск между протестиращи украинци и проруски активисти. Част от провокаторите са изплозвали сълзлив газ срещу мирна демонстрация близо до площад Ленин.



Полицията се е опитала да разтърве демострантите, но не се стигнало до арести, информира БТВ. Междувремено продължават опитите за дипломатическо решение на кризата. Американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън са обсъдили в телефонен разговор ситуацията в Украйна. И двамата са на мнение, че настоящите обстоятелства са неприемливи, се посочва в съобщение на Белия дом.
 

Обама и Камерън са обсъдили международна икономическа помощ за Украйна, както и спада в руския фондов пазар през последните дни. Руският външен министър е напуснал преговорите в Париж, без да се срещне с украинския си колега. лавров е разговарял само с външните министъри на Германия, Франиця, Великобритания и САЩ. Днес в много руски градове се очакват митинги в подкрепа на руското малцинство в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама