НОВИНИ


Нападнаха български журналист в Крим (Видео)

28 6863 07.03.2014
Нападнаха български журналист в Крим  (Видео)
Димитър Кенаров YouTube

Руски казаци са нападнали в четвъртък няколко чуждестранни екипа от журналисти. Сред тях са и българинът Димитър Кенаров и приятелката му. Журналистът на свободна практика и спътничката му са били заплашени с оръжие. Иззета била и камерата им. Инцидентът станал в кримската столица Симферопол.



За инцидента съобщи Горохов от Центъра за разследваща журналистика и активист на обществената инициатива "Kрим SOS". Двамата български журналисти са добре. Кенаров разказва, че е бил нападнат от един маскиран, който му е взел телефона, защото го е снимал с него.

"Седяхме в един ресторант, когато видяхме в отсрещната сграда да влизат маскирани въоръжени мъже и да изнасят оттам техника, явно техника от телевизионно студио. Аз направих няколко снимки с телефона си и един от маскираните дойде при мен, хвърли ме на земята, опря пистолет в главата ми и ми взе телефона, както и фотоапарата на мой приятел. След това маскираните се върнаха в микробуса си, който беше без регистрационни номера, и си тръгнаха", разказа Кенаро за случката във видео, което се върти из мрежата за споделяне YouTube.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама