НОВИНИ


Първанов: Излизам от политиката при слаб резултат на АБВ

31 4933 10.03.2014
Първанов: Излизам от политиката при слаб резултат на АБВ
Георги Първанов Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че ако листата на движението привлече само 30 000 гласа на предстоящите евроизбори, повече с политика няма да се занимава. Той заяви това в Шумен по повод интервю на депутата и зам.-председател на БСП Димитър Дъбов, в което твърдял, че АБВ ще има не повече от 25-30 хиляди гласа.


 

"Ако обаче вземем повече от прогнозата на Димитър Дъбов, той да поеме ангажимент да излезе от политиката. Той и без това няма бъдеще като политик, но поне да излезе с чест в резултат на изгубен облог", каза Първанов и го набеди, че бил инициатор за изключването му от БСП.  

 

Той упрекна столетницата, че се е превърнала в частна партия. „Политиката в България все повече започва да се превръща в средство за облагодетелстване и разрешаване на лични проблеми вместо тези на хората. Ние ще се опитаме да реабилитираме политиката и да я върнем към функциите, за които тя е създадена. Много неприятно е в 21 век да превърнеш една партия със 120 години история в първата частна партия. Много неприятно е, когато гледаш на партийните членове и избирателите като на крепостни“, посочи той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама