НОВИНИ


България против икономически санкции за Русия

20 5703 10.03.2014
България против икономически санкции за Русия
Кристиан Вигенин Булфото

Допълнителни икономически санкции спрямо Русия няма да имат резултат. Около тази теза се обединиха в Берлин българският външен министър Кристиан Вигенин на среща с германския си колега Франк Валтер Щайнмайер.



България подкрепя германската инициатива за създаване на контактна група за преговори между Русия и Украйна. Вигенин изрази и опасения, че от задълбочаващата се криза ще пострада най-силно България.

Федералната република работи за създаването на контактна група, която да е посредник между Русия и Украйна. Въпросителната е, какъв тип група би убедила Русия да седне на масата за преговори.

Българският външен министър смята за неуместно провеждането на референдум в Автономна република Крим в настоящата конфронтационна среда, без съгласието на централните власти в Киев. „Желаем да се върви към деескалация на напрежението в Украйна и призоваваме всички страни към сдържане и към диалог", заяви българският първи дипломат.

Външните министри на България и Германия обсъдиха и актуалните двустранни отношения. Кристиан Вигенин подчерта значението на германските инвестиции у нас, които са качествени и спомагат бизнес средата в страната ни да се променя в положителна посока. Той е потвърдил ангажимента на правителството да продължи с усилията за намиране решение на наследените проблеми с германски инвеститори през последните години, което среща разбиране от страна на властите в Берлин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама