НОВИНИ


Експерт: Осама бин Ладен ли хващаха в Лясковец?

18 4897 17.03.2014
Експерт: Осама бин Ладен ли хващаха в Лясковец?

Трагедията е голяма. Аз съм ужасен. Това каза в сутрешния блок на БНТ експертът по сигурност и антитероризъм Иван Бояджиев, в коментар за спецакцията в Лясковец, при която психично болен мъж уби спецполицай и рани трима негови колеги.



"Ако трагедията не беше толкова голяма, щеше да бъде смешно – един смешен сценарий. Демонстрация на сила – камиони, тежко въоръжени спецполицаи. Какво ще хващат там – Осама бин Ладен ли?", добави той.

Според експерта грешка е провеждането на операцията в толкова ранен час, както и призивите на командосите към Петко Петков да се предаде, след като е било ясно, че става дума за психично болен мъж. По думите на Бояджиев МВР е подценило ситуацията.

Тихомир Безлов от Центъра за изледване на демокрацията заяви, че трагедията е резултат от дългите години обезкървяване на МВР. По думите му всяко правителство след идването си на власт прави политически чистки в полицията и са уволняват ръководители с опит. Така с годините системата на МВР се превръща в слугинажна институция, каза Безлов. Двамата се обединиха около мнението, че трябва да има единен регистър на психично болните хора у нас, както и да се затегнат мерките за издаване на разрешително за оръжие.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама