МИСТЕРИИ


Плениха командващия на ВМС на Украйна

1 6084 19.03.2014
Плениха командващия на ВМС на Украйна

Представители на проруските кримски сили за самоотбрана заявиха, че са пленили командира на ВМС на Украйна вицеадмирал Серхий Хайдук, предаде Франс прес.



"Той беше блокиран и не можеше да отиде никъде. Беше принуден да напусне (сградата на щаба) и бе заловен", заяви представителят на проруските сили на място Игор Ескин.

По-рано руски информационни агенции съобщиха, че Хайдук е напуснал щаба на ВМС на Украйна в Севастопол след разговор там с командира на руския Черноморски флот вицеадмирал Александър Витко. Уточнено бе, че Хайдук си е тръгнал в кола със затъмнени стъкла и украински регистрационни номера, пише БТА.

Междувременно проруските сили в Крим разбиха с трактор портала на военна база на украинските ВМС в Новоозерне - в западната част на полуострова, и поеха контрол над входа й, заяви говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов, цитиран от Франс прес.

След това "руските войници" спрели настъплението си и са изправени пред въоръжени украински войници, заяви Селезньов във Facebook страницата си.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама