БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Тр. Трайков: ДКЕВР е с извратена логика, държи се като побойник

11 6817 20.03.2014
Тр. Трайков: ДКЕВР е с извратена логика, държи се като побойник
Трайчо Трайков

В момента никой не може да каже, ако не разполага с цялата информация, кой на кого какви суми дължи, заяви ексминистърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Той определи логиката на ДКЕВР извратена.



Тази комисия има функции на съдията в съдебната система, но се държи като побойник, който пребива деца заради стотинки, метафорично се изрази той. Както е тръгнало, докато цялата държава не остане без ток, няма да им уври акъла на тези, които вземат решения. Ако съдим по миналото, вероятно цената ще се повиши, но ако ЕРП-тата станат държавна собственост, смята той.

НЕК е в технически фалит и то основно заради проекта Белене, имаше платени пари за него от оборотните, каза Мария Капон от ЕНП. Този дефицит постоянно ще расте, той е заложен в енергийната система. НЕК дължи пари на ЕРП-тата и на други дружества, огромни пари и на Козлодуй, посочи тя. НЕК дължи и за зелената енергия на ЕРП-тата. 

Трябва да знаем какво е заболяването, каза още тя и добави, че невинни в ситуацията няма, а най-виновни били политиците.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама