НОВИНИ


Бареков лично подкрепи Петър Теофилов за кмет на Богданов дол

57 5527 21.03.2014
Бареков лично подкрепи Петър Теофилов за кмет на Богданов дол

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков посети пернишкото село Богданов дол. Там той се срещна и разговаря с местните жители. Бареков подкрепи независимия Петър Теофилов, който стигна до балотаж в частичния вот за кмет на селото.



"Гласувайте за децата си, не за Бареков, не за Теофилов, а за бъдещето си", призова местните жители лидерът на ББЦ. "Довечера при вас ще е Станишев, мисля, че трябва да го затрупате с въпроси", добави Бареков.

Той разгледа порутената сграда на затвореното вече училище в селото и каза, че няма място за отчаяние. "Не се отчайвайте, но на 25 май, ако не гласувате, вие ще дадете вота си за БСП, ГЕРБ и ДПС, които не оставиха никаква алтернатива. От Богнанов дол до Перник и София са само няколко километра, а от там и близостта с Терминал 2. Бягството обаче не е решение, а част от проблема. Ако вземем властта, ще наблегнем на социалното, повишаването на работните места и сигурността на гражданите".

По този повод следващата седмица независимите депутати Румен Йончев и Светлин Танчев ще внесат промени, които ще позволят ранно пенсиониране за трудещите се Първа категория като миньори и енергетици. Според Бареков сегашното положение е несправедливо, защото хората, които са работили 20 години под земята и нямат по два зъба в устата си, не могат да се пенсионират, защото трябва да изчакат до 65-тата си годишнина.

Според зам.-председателя на ВМРО Ангел Джабмазки тази несправедливост може да се реши с една поправка в Кодекса за социално осигуряване. Тя трябва да гарантира на всички, полагали труд Първа категория – енергетици, миньори и металурзи, да могат да се пенсионират при условията на тежката промишленост. "Ние ще подготвим този текст, ще го внесем и по това дали ще бъде подкрепен или не съдете коя партия е социална и коя не", коментира Джамбазки.

Бареков благодари и на лидера на "Атака" Волен Сидеров за това, че формацията обяви, че ще подкрепи законопроекта "Чисти ръце". "Казвам една голямо благодаря на парламентарната група на "Атака" и на Волен Сидеров, които целокупно и първи като партия подкрепиха нашия законопроект. Приветствам "Атака" с добре дошли в групата на гражданите", каза лидерът на "България без цензура". Според него в момента има една група от депутати, които стоят по средата и се колебаят на къде да поемат – към гражданите или към мафията, която ги очаква. "Чувам, че Георги Кадиев и Страхил Ангелов от БСП са пресекли линията и също ни подкрепят, очаквам с нетърпение позицията на Борисов и Станишев", подчерта Бареков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама