НАРОДЕН ГЛАС


Две болници лекуват едновременно онкоболен

0 5411 23.03.2014
Две болници лекуват едновременно онкоболен

Две болници могат едновременно да получават пари за лечението на пациент, твърдят близки на онкоболен мъж, който се възстановява след инцидент. По документи пациентът се лекува в частна болница, но получава тежка травма и друго здравно заведение поема грижата за него.


 

Бащата на Цвета Гаврилова е с онкологично заболяване. Оставя дъщеря си да говори от негово име, защото се страхува да не влезе в конфликт с болницата, в която се лекува. Става дума за частно заведение, което работи с онкоболни по Здравната каса. Преди седмица възрастният мъж постъпва за поредната терапия. Според документите трябва да остане 3 дни, съобщава Нова телевизия.

 

Роднините му не успяват да стигнат навреме, за да го приберат и мъжът излиза пред лечебното заведение да чака такси. На него обаче му прилошава и пада. За щастие наблизо има аптека и фармацевтът му оказва първа помощ. Частната болница не полага грижи за него, това прави „Пирогов”

 

Според епикризата пациентът е напуснал частната болница не след няколко часа, а чак на третия ден. От лечебното заведение твърдят, че той бил настанен не по клинична пътека, а за клинична процедура, която продължавала само 4 часа. 

 

От Здравната каса провериха случая. Оказа се, че болницата е отчела като извършена не само процедура, а цяла клинична пътека, за която трябва да получи няколко хиляди лева. Тепърва случаят ще се проверява детайлно. От Касата припомнят, че при всяко съмнение за нарушения можем да сигнализираме в районните поделения на фонда. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама