НОВИНИ


Орешарски: Ще участваме в европейската позиция

14 5280 24.03.2014
Орешарски: Ще участваме в европейската позиция
Премиерът Пламен Орешарски Булфото

Запазвам увереност, че няма да се стигне до широко мащабни санкции. Коментирахме всички възможни икономически рискове. Смятам, че възможността за налагане на санкции на Русия не е много голяма.



Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Той не отговори категорично дали България ще подкрепи налагането на санкции. Често отговорите в живота са между да и не, каза Орешарски.

Ще участваме във формиране на европейската позиция, както и сега сме го правили, каза Орешарски. Ще формираме европейската позиция, чрез участието ни в дебатите на европейско равнище.

На този етап не виждаме рискове за българските граждани в Украйна. Следим положението, за да можем да реагираме адекватно, каза още министър-председателят.

На въпрос, какво означават балансирани санкции, Орешарски отговори, че не знае за такъв термин балансирани санкции. Европейската комисия в момента си съвместява заключенията на съвета, прави оценка при евентуални бъдещи действия. Той обясни, че Европейската комисия поискала доклади по повод Русия от всички страни членки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама