НОВИНИ


Р. Инджова: 200 000 души прибавени при преброяването

19 7161 26.03.2014
Р. Инджова: 200 000 души прибавени при преброяването
Ренета Инджова

Много се колебах дали да излизам публично, но реших да говоря. Става дума за регулярна процедура, която имаме да изпълняваме със срок 31 март - преглед, ревизия, която вече съм предоставила на Евростат за това как е направено преброяване; оценявам качеството му, което не трябва да се свързва с внушения за изборите, заяви по НТВ шефът на НСИ Ренета Инджова по темата за преброяването.



От одита излиза, че действително качеството не е на висотата, но ако си го признаем сега, ще бъдат по-снизходителни, когато ни проверяват. направила съм цяла система от мерки за преодоляване на тази неточност. Доста неща са правени по-лежерно, прецени тя.

Има два вида указания, те не са синхронизирани и това рефлектира по цялата система от данни по картите, каза Инджова. Не е важно като колко сме, а какви сме, смята тя.

От порядъка на 200 000 души са изсипани допълнително, каза Инджова. Може да са се оказали всякакви - рано дошли, късно дошли и т.н. Това е нееднократна пиеса, правят се посещения по къщите и т.н., обясни тя.

Аз не консумирам власт, за да консумирам нарушения. няма да позволя с мен така да се работи. Българската администрация трябва да престане да работи, шантажирайки хората си, каза още тя. И каза, че иска да предложи поправка в закона като зам.-председатели да няма политически лица. Сегашните й заместници били назначени по този начин.  Тези хора са създадени от закона така, че председателят да се превръща в марионетка. С мен това е ясно, че няма как да стане, подчерта тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама