НОВИНИ


Чобанов: Теглим нов заем от 3 млрд. лв.

56 7378 27.03.2014
Чобанов: Теглим нов заем от 3 млрд. лв.
Финансовият министър Петър Чобанов Булфото

Около 22 млн. лева ще струват евроизборите според предварително разчетения ресурс, но е възможно да има колебания около тази сума.



Това заяви в Пловдив финансовият министър Петър Чобанов. По думите му това не значи, че всички пари трябва да бъдат изхарчени. Той уточни, че продължават разговорите за разпределението по съответните пера.

План-сметката за провеждането на изборите за европейски парламент ще бъде одобрена след получаването на пълната информация, уточни Чобанов.

Правителството ще изтегли нов заем от 3 млрд. лв., обяви  още Чобанов. "С тези пари ще се запълнят големи дупки в бюджета и належащи разходи. Минималните пенсии ще бъдат увеличавани регулярно и постоянно според стратегията на държавата. Както имаше Коледни, сега ще има Великденски надбавки. Това е планувано и за догодина", заяви финансист №1 на държавата.

Великденски бонуси ще има и за държавната администрация. Всяко министерство само ще определя с колко да възнагради служителите си - според техния принос в работата и според икономиите в ресора, стана ясно от думите на министъра.

Относно скандала с енергоразпределителните дружества Чобанов каза, че Националната електрическа компания не е пред фалит. "Смятам че са намерени възможности и скоро време проблемът ще бъде разрешен".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама