НОВИНИ


Висш дипломат на САЩ ще ни пази от Русия заради Украйна

54 6075 30.03.2014
Висш дипломат на САЩ ще ни пази от Русия заради Украйна
Виктория Нюланд

Вашингтон ще утвърждава американската позиция за Украйна в София. Помощник секретарят на САШ, отговарящ за Европа и Евразия, Виктория Нюланд пристига у нас, за да обсъди с властите кризата в Украйна. В същото време Нюланд ще се опита да успокои властите в България, че няма да пострадаме от Москва, ако подкрепим САЩ за мерките срещу Русия.


От Държавния департамент съобщават, че дипломатът ще участва в кръгла маса, на която ще се  обсъждат проблемите в региона, обвързаността на страната ни с трансатлантическите ценности като член на НАТО. Сред обсъжданите теми ще бъдат и развитието на икономическите отношения между България и САЩ и усилията  на страната ни за диверсификацията на доставките на енергийни ресурси.  

Преди да пристигне у нас Нюланд ще мине през Молдова. Тя ще се срещне с президента на страната Николае Тимофти. Визитата на американския дипломат ще се случи в светлината на подозренията, че малките държави в Източна Европа  може да се следващата цел на Русия след анексирането на Крим. За това предупредиха от висшето командване на Северноатлантическия алианс. 

Преди ден генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че е получил уверения от руския президент Владимир Путин, че Москва няма намерение да използва военна сила.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама