НОВИНИ


Янев: Никой не бори корупцията, откакто не съм в комисията

9 5792 01.04.2014
Янев: Никой не бори корупцията, откакто не съм в комисията
Яне Янев Булфото

Сега действащата Конституция е напълно изчерпана. Един от дефектите в Конституцията е изборът на правителството - то може да бъде избрано само с 25% от депутатите, а не с 50% + 1 глас, както е сега.



Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев. Аз за пръв път чух Бойко Борисов вчера да казва, че съжалява, че не е работил за промяна на върховния закон. На въпрос защо сега РЗС са се сетили да променят Конституцията, Яне Янев отговори, че признат грях е половин грях.

Откакто не съм председател на комисията за борба с корупцията не се прави нищо. Всичко е замръзнало на нулата. Пример за това Янев посочи как областният Корнелий Желязков окрупнява имот от 17 декара като взема имот на община Нова Загора и го продава на фирма "Напредък пътнически превози".

Неговият заместник е собственик на тази фирма. Тази фирма е дала само 20 000 лева, а цената е 1 786 000 лева. Другата част е платена с компенсаторки. Това е платежно средство на БСП от времето на заменките. Месец по късно "Напредък пътнически превози" препродава имота за 500 000 лева", посочи Яне Янев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама