НОВИНИ


Пролетното почистване ще излъска София

2 5447 01.04.2014
Пролетното почистване ще излъска София
Йорданка Фандъкова

Приключват процедури и за цялостен ремонт на парка към НДК, това е по-дългосрочен проект 2-годишен, част от средствата са от ОП „Регионално развитие”. Още тази година ще започнем ремонтът и ще приключи следващата година, каза още Йорданка Фандъкова.



Пролетното почистване на София ще обхване речни корита, паркове и междублокови пространства, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на традиционното пролетно почистване в столичният парк „Заимов”, предаде „Фокус”. Фандъкова допълни, че почистване е насочено към включването на гражданите и фирмите към инициативите на общината, но всички дейности, които са в списъка на Столична община се извършват задължително. За тях има програма и бюджет, затова и тази година имаме почистване на речни корита, почистване на паркови и междублокови пространства. Започна обработката срещу кърлежи в район Младост и Панчарево, в парк „Заимов” в петък, но това са рутинни дейности, които започват със затоплянето на времето, както и косенето, каза още Фандъкова.

До средата на месец април трябва приключи ремонтът на градината на „Докторски паметник”, с изключение на водната площ, която трябва да се ремонтира. В парк „Студентски” беше размразен обектът, понеже беше спрян заради ниските температури, обясни кметът. По думите й, приключва изграждането на осветлението в Северен парк и предстои започване на входа на Борисовата градина. Там има сключен договор, правят се подготвителните дейности с цялостна подмяна на настилките на централният вход откъм Орлов мост. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама