НОВИНИ


Оправдаха Сретен Йосич!

11 5242 02.04.2014
Оправдаха Сретен Йосич!

Сръбски съд оправда Сретен Йосич по обвинението, че е подготвил бомбения атентат, отнел живота на известния хърватски журналист Иво Пуканич през октомври 2008 г. в Загреб, съобщи Франс прес. Сретен Йосич беше оправдан поради липса на доказателства.



Известният представител на криминалните среди в Сърбия вече излежава друга присъда от 15 години затвор за участие в убийство.

Физическият извършител на атентата - Желко Милованович, получи наказание от 40 години лишаване от свобода. Той е заложил взривното устройство до колата на журналиста и го е активирал от разстояние. Третият обвиняем Миленко Кузманович беше осъден на пет години затвор за помагачество на извършителите на убийството.

Прокуратурата смята да обжалва. Тя твърди, че Йосич е платил най-малко 1,5 милиона евро за убийството след поръчка "от все още неустановен човек". Според обвинителния акт на хърватската прокуратура убийството му е било поръчано, за да се попречи на хърватските медии и тези в региона да пишат за дейността на криминалните групировки на Балканите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама