НОВИНИ


България все още има проблеми със спазването на човешките права

0 4703 07.03.2007
България все още има проблеми със спазването на човешките права

Това установява годишният доклад на Държавния департамент на САЩ за правата на човека. Според доклада налице са и случаи на ограничаване свободата на словото.


Българското правителство като цяло зачита правата на българските граждани, но в някои области в България има проблеми със спазването на правата на човека, се казва в годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за правата на човека.
Сред проблемите, които имало у нас, били случаите на полицейско насилие, лошите условия в затворите и центровете за задържане, произволните арести и безпомощността. В България се наблюдавали случаи на ограничаване на свободата на словото, на някои ограничения на религиозните свободи и на дискриминация спрямо жените, децата, представителите на малцинствените групи и на хората в неравностойно положение. Дадени са редица конкретни случаи, сред които са уволнението на журналиста Иво Инджев от телевизия БТВ и бомбеният атентат срещу журналиста от Нова телевизия Васил Иванов.
В документа се посочва, че са необходими повече реформи, за да бъде установена честна, безпристрастна и ефективна съдебна система и да се води по-решителна борба с корупцията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама