НОВИНИ


Президентът иска яснота по "тефтерчето"

18 4922 03.04.2014
Президентът иска яснота по "тефтерчето"
Президентът на България Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев по никакъв начин не е облагодетелстван от това, че Комисията за установяване на конфликт на интереси е прекратила образуваното срещу нещо производство, се казва в разпространено от „Дондуков" 2 съобщение след произнесената днес присъда за бившия председател на комисията Филип Златанов.



„Напротив - това прекратяване вреди на репутацията на държавния глава", отбелязват от президентството.

Златанов беше осъден на 3,5 години затвор във връзка с повдигнатото му обвинение за престъпление по служба. Той беше обвинен именно, че е осуетил сигнал за конфликт на интереси срещу президента Плевнелиев, както и че е използвал комисията, за да разчиства сметки с неудобни хора по време на управлението на ГЕРБ.

„Президентът Росен Плевнелиев уважава работата на институциите и се въздържа да коментира действията на съдебните органи, но не може да не реагира в случай, когато пряко е засегнато името му", се казва в разпространената от президентството позиция.

„Държавният глава призовава прокуратурата да направи публични всичките си констатации, за да не остане усещането в обществото, че след месеци разследване е повдигнато обвинение само защото не е оповестено решение, което по същество ощетява президента", се казва още в съобщението.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама