АКТУАЛНО


Само осем университета вдигат таксите

3 6427 06.04.2014
Само осем университета вдигат таксите

Само осем университета са поискали вдигане на таксите през следващата учебна година, става ясно от проект на постановление, качен на страницата на просветното министерство.


Най-големите висши училища в страната категорично са се отказали от увеличения на цените. Така че студентите в тях и родителите им могат да са спокойни, че няма да се налага да плащат повече отколкото сега.
Онези университети, които все пак са поискали по-високи такси, са посочили минимален скок. Някои пък са предложили повишението да е само за отделни специалности.

Годишните такси по изкуство в Националната музикална академия скачат с 50 лева - от 1150 на 1200, става ясно от проекта за постановление. С 20 лева повече ще плащат възпитаниците на Икономическия университет във Варна. Оттам искат да се вдигне от 320 на 340 лева цената на икономиката, туризма и администрацията и управлението. Първата специалност се увеличава и във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Студентите там ще плащат 450 лева вместо сегашните 400. Библиотечният предлага символичен ръст - от 688 на 707 лева за информатика, от 752 на 793 в специалност "Национална сигурност", както и ръст от 523 на 538 в специалностите, свързани с обществени комуникации и информационни науки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама