НОВИНИ


Омбудсманът: Частните съдебни изпълнители вършат работа

4 14656 07.04.2014
Омбудсманът: Частните съдебни изпълнители вършат работа
Константин Пенчев

Балансът обаче трябва да отиде в полза на длъжника. При високите такси трябва да има регламент, таван и възможност за защита на длъжника, препоръчва Пенчев.



Странно е, че цялото антимонополното законодателство, което се прокарва в НС, става по инициатива на отделни народни представители, а не по инициатива на МС, заяви по НТВ омбудсманът Константин Пенчев. Тогава не би имало риск то да не мине, обясни той.

При тези нива на лихвите, които се приемат сега, в сивия сектор ще се появят едни лихвари, които да дават пари с лихви. Просто държавата трябва да си е на мястото, препоръча Пенчев.

По темата за частните съдебни изпълнители омбудсманът каза, че е добре, че има частни съдебни изпълнители, защото години наред съм наблюдавал безсилието на държавните. Частните, мотивирани от своя интерес, вършат работа, което е добре. Балансът обаче трябва да отиде в полза на длъжника, добави той и призна, че има аномалии с високите такси, за които трябва да има регламент, таван и възможност за защита на длъжника.

Приветствам намерението за премахване на привилегията на банката да продава имоти на длъжници без съд, каза още Пенчев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама