СПОРТ


Манджуков купил 600 000 акции в ЦСКА

0 6457 08.04.2014
Манджуков купил 600 000 акции в ЦСКА

Бизнесменът Петър Манджуков призна, че притежава сериозен дял от собствеността в ЦСКА. "От няколко месеца имам 600 000 акции в ЦСКА. Купих ги заради силната привързаност на най-големия ми син Ивайло към отбора, каза той.



За него "червените" са не просто футболен тим, а идея, която трябва да бъде подкрепяна със сърцето. Съвсем скоро ще навърши 40 години, затова направих жест към него", обясни Манджуков пред вестник "Преса".
 
"Освен това съм израснал в Сопот. Там всички подкрепят ЦСКА като контрапункт на Карлово, в който 100% са левскари. Лично аз съм фен на "армейците", но стискам палци и за Ботев (Пловдив)", добави той. "С цялото ми уважение към останалите, от ЦСКА излезе всичко най-добро в играта, ако изключим Гунди, когото имах честта да познавам. Инвестирам и по чисто бизнес причина - клубът ще е публично дружество, листнато на борсата, а това гарантира сериозно и професионално управление", коментира Манджуков. Той увери, че предстои да си купи още акции. "Искам да разполагаме с такъв процент, който да позволява на мен и семейството ми да влияем при вземането на решения. В момента при настоящия капитал държа около 6%. Ще следя как вървят покупките на борсата. Ако капиталът се увеличи до 8 млн. лв., ще си взема още ценни книжа, ациите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама