НОВИНИ


Яне Янев осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обиди

15 5246 08.04.2014
Яне Янев осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обиди
Яне Янев

Лидерът на РЗС Яне Янев е осъдил Волен Сидеров на 54 502 лева по дело за обида и клевета, гласи решение на Софийския градски съд от 14 март т.г.


 

Председателят на съдебния състав Петя Георгиева е признала Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 година пред сградата на Столична община, той е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона....презервативите на Бойко, Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака".

 

В мотивите за своето решение съдия Георгиева е отбелязала: "Съдът намира, че репариране на причиненото на ищеца (Яне Янев) уронване на престижа и доброто му име в обществото, негативни изживявания, затвореност и притеснения, нежелание дори да общува с хора от партийната централа, ответникът трябва да заплати 25 501 лева".

 

Съдия Георгиева е присъдила същата сума и към второто обвинение срещу Волен Сидеров по второто производство, което е за обида. Така сумата, на която е осъден лидерът на "Атака", става 54 002 лева, като към нея се прибавят адвокатският хонорар от 2500 лева и съдебните разноски по делото, които възлизат на 2000 лева.

Исковете, които Яне Янев претендираше към Сидеров, бяха за общо 200 000 лева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама