ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 юли

0 4068 14.07.2008
Предстоящо на 15 юли

Правят пресконференция във връзка с преустановеното финансиране на 10 проекта по Програма ФАР; редовно заседават ИБ на ВС на БСП, НИС на СДС; ДСБ дават пресконференция; представят доклад за развитието на събитията в “Кремиковци”.


 

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие в 11.30 часа обновена клиника „Майчин риск” в Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение „Майчин дом”.

Министърът по усвояването на еврофондовете Меглена Плугчиева, министърът на вътрешните работи Михаил Миков и председателят на ДАНС Петко Сертов ще вземат участие в заседанието на ВСС от 13.00 часа на ул. “Съборна” № 9.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира пресконференция във връзка с преустановеното финансиране на 10 проекта по Програма ФАР с бенефициент Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” и управлявани от МРРБ. Срещата ще се проведе от 10.00 ч. в зала “Пресцентър” на МРРБ. Участие в пресконференцията ще вземат министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, зам.-министър РРБ и ръководител на Програма ФАР в МРРБ Савин Ковачев и експерти от Изпълнителна агенция “Програма ФАР” към МРРБ.

Министърът на отбраната Николай Цонев и министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще подпишат утре съвместно споразумение за решаване на задачи от обществена значимост между двете ведомства. Събитието ще се състои от 12,30 часа на стадион „Червена знаме”- 4-ти километър в София.

В Централата на БСП на „Позитано” 20 от 14.00 часа ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП. Ще бъдат представени позиции по промените в Закона за политическите партии и в изборното законодателство. Очаквайте коментари по актуални събития от изминалата седмица.

В конферентната зала на пресклуб София прес ще от 13.00 часа ще се проведе редовната пресконференция на БНД, която е на тема: „Неспособността на сектора Сигурност да произвежда сигурност”.

От 13.00 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134, ще се проведе пресконференция след редовното заседание на НИС на СДС.

В централата на ДСБ на бул. Витоша 18 от 11:30 ч. ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

В зала „Александър” на столичния хотел „Радисън” НДСВ и фондация „Фридрих Науман – за свободата” организират от 10.00 часа дискусия „Да спасим почтеността на изборния процес в България”.

В АГ клиника „Д-р Щерев” от 11.00 часа ще се проведе пресконференцията, на която ще бъдат представени постиженията и успехите от участието на екипа на клиниката.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 11.00 ч. на символичната първа копка на „Българския Мол”. Събитието ще се състои на ъгъла на бул. „България” и бул. „Тодор Каблешков”.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.00 ч възстановения парк в кв. “Ботунец”.

В сградата на КТ “Подкрепа” председателят на НФ “Металургия” и ФСО “Подкрепа”–“Кремиковци”АД Людмил Павлов ще представи доклад за развитието на събитията в “Кремиковци” АД от 11.00 часа.

“Ворскла Стил България” ще даде пресконференция на тема: “Какво решение на проблемите в Кремиковци предлага фирмата на Константин Жеваго?” от 13.00 часа в пресклуба на БТА. Участници в пресконференцията ще бъдат: Виктор Деменюк - изпълнителен директор на “Ворскла Стил България”; Николай Стойнов - юрист на фирмата; Лилян Вачков - консултант на фирмата; Андрей Филипов - ръководител на аналитична група.

Заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова ще открие семинар на тема: „Политиката на ЕС за пътния транспорт и безопасността на пътната инфраструктура” в 09.00 ч. Събитието ще се проведе на 15 и 16 юли 2008 г. в Гранд Хотел София.

Фондация „Приложни изследвания и комуникации” и Фондация „Фридрих Еберт” ще направят представяне на книгата “Иновациите – европейски, национални и регионални политики” от 18.00 ч. в градината на Центъра за изследване на демокрацията ул. Александър Жендов № 5. На събитието са поканени министърът на финансите Пламен Орешарски и посланикът на Германия Михаел Гайер.

Партия “Зелените” и гражданска коалиция организира протест пред Министерството на икономиката и енергетиката на ул. “Славянска” №8 от 12.00 часа във връзка с подписването на меморандум с “Дънди Прешъс Метълс” за добив на злато в Челопеч.

В УНСС ще се проведе единният приемен изпит по география на България, на който ще се явят 1796 кандидат-студенти. Изпитът ще започне в 9 часа и ще продължи три астрономически часа. Въпросите от изпитния тест ще бъдат публикувани в университетския сайт до 14 часа, а верните отговори – до 17 часа в деня на изпита.

В Ритуална зала, ул. „Търговска” № 4 в гр. Елхово от 12.00 ч. ще се проведе информационна среща във връзка с първия кръг на Проект „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100” за 2008 година на МИЕ.

Началото на инициативата „Родих се в Ямбол” ще започне по инициатива на кмета на Ямбол Георги Славов, който ще дари първото количество дрешки за новородени в неонатологичното отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Протоколът за дарение ще бъде подписан от кмета Георги Славов и от изпълнителния директор на болницата д-р Борис Чорбаджийски на от 11.30 часа в административната сграда на лечебното заведение.

В конферентната зала на х-л „Тера Европа” в град Търговище от 10.30 ч. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” д-р Атанас Кънчев ще се срещне със земеделски производители и представители на аграрния бизнес от региона на Североизточна България. По време на разговорите ще бъде представен подкрепения от УС на ДФЗ Екшън план за действие, свързан с временно спрените за плащане субсидии по проектите от програма САПАРД.

В сградата на Европейският парламент от 11:00 ч Костадин Костадинов ще представи издадената от ВМРО книга – „Алманах Македония”.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама