НОВИНИ


ГЕРБ и БСП - разлика в рамките на статистическа грешка

55 5948 10.04.2014
ГЕРБ и БСП - разлика в рамките на статистическа грешка

Разликата между ГЕРБ и БСП е в рамките на статистическата грешка, ако вземем различни социологически изследвания. Тоест не може да се каже кой ще бъде първи и втори. Няма съществени промени във влиянието на партиите от началото на годината.



Това коментира социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и Маркетинг пред БНР. Той не очаква събития в последните дни преди вота да променят резултата. На тези избори ще гласуват основно твърдите ядра на политическите сили, които са силно мотивирани в своя избор на определена политическа сила, и които по-слабо се влияят от избора на кампания, събития около изборите и т.н. Те си имат своите фаворити и ще гласуват за тях, коментира Павлов.

ДПС със сигурност ще е третата политическа сила на евровота, прогнозира още той. ГЕРБ, БСП и ДПС са и единствените три сигурни участници в следващия парламент, допълни той.

"България без цензура" е много вероятно да се класира. До скоро изглеждаше, че Реформаторският блок също е вероятно да мине бариерата. Вече не съм толкова убеден в това. Своите шансове, макар и не много големи, имат и АБВ и НФСБ.

Избирателите на Реформаторския блок най-активно ще се възползват от правото си на преференциален вот, тъй като се очаква да имат един мандат в ЕП и привържениците на всяка от партиите в блока ще се опитат да пренаредят листата в полза на своя кандидат, коментира още Юлий Павлов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама